ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!16.06 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!16.06 2017

Попередня доба в районі проведення АТО знову минула неспокійно. Підтримувані російською владою незаконні озброєні бандформування на сході України продовжують порушувати домовленості про деескалацію конфлікту. Вчора бойовики 50 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України вздовж усієї лінії фронту. Зафіксовано 9 випадків застосовування противником забороненого Мінськими угодами озброєння, а також двічі окупанти обстріляли житлові квартали прифронтових населених пунктів. Внаслідок ворожого обстрілу один український воїн вчора отримав поранення несумісні з життям та, на жаль, загинув.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Сенат США прийняв законопроект про посилення санкцій проти Росії і посилення тиску на Іран. За нього проголосували 98 сенаторів і лише двоє були проти. Документ передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених указами екс-президента США Барака Обами у зв\’язку з конфліктом на Донбасі і анексією Криму Росією.

В Україні з 15 червня набув чинності закон про заборону на носіння та пропаганду георгіївської стрічки. Згідно з документом, за носіння георгіївської стрічки загрожує штраф від 850 до 2550 грн. Георгіївську стрічку або предмети з її зображенням вилучатимуть. Заборона не стосується учасників Другої світової війни.

Народний артист СРСР, відомий актор і режисер Олексій Баталов помер вранці 15 червня на 89-му році життя. Друг сім\’ї Баталова Володимир Іванов повідомив, що Баталов помер уві сні.
Інформацію про смерть батька підтвердила і дочка Баталова.

Погода у Чернівцях радує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Без опадів. До 24 градусів тепла
за останні 130 років
16 червня:
МАКС: 33.8° (1972)
МІН: 7.2° (1978)
Народний прогноз погоди: 16 червня вшановується пам\’ять мученика Лук\’яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони – буде день ясний; прохолодний вітер – може бути дощ з градом; з півдня чи заходу – до негоди; з південного заходу – негода надовго.

Вчора наш сайт відвідали і читали 4032 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 208, у Канаді -32, в Еспанії -52, в Італії – 128, у Нідерландах -105, у Польщі -14, в Росії -76, в Чехії -7, Австрії -13, Румунії – 25, Франції -15, Німеччині -12, в Угорщині – 9, у Криму -16, Ірландії -7, Португалії – 8,, Бразилії -7, Ізраїлю -1 4 , Норвегії -11, Швеції – 9, Великобританії – 26, Китаю -3, Єгипті – 2, Туреччині – 11, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -3, Молдова – 5, Мексика – 2, Болгарія – 31

Активно читають статті \”У Чернівецькій міській раді хабарник на хабарнику сидить і хабарником поганяє\”. \”Регіоналові Василеві Бурлаці у Чернівцях влаштують сміттєву люстрацію \”, \”Василь МАКСИМЮК: Професіонали у Чернівцях можуть і мають здійснити рішучі дії \” \”На Буковині будуть відповідати за румунський паспорт\”

peredplata