Адвоката, якого затримали на хабарі можуть відпустити під заставу

Адвоката, якого затримали на хабарі можуть відпустити під заставу

Адвокату, якого правоохоронці затримали після одержання неправомірної вигоди, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 27, ч.3 ст. 369 КК України (зловживання впливом; підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативним запобіжним заходом у вигляді застави (128 тис. грн.). Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Адвокат переконав громадян, що за певну суму, яку в якості неправомірної вигоди він передасть суду, буде прийнято рішення про повернення грошових коштів, вилучених у них при складанні адміністративного протоколу щодо порушення правил про валютні операції.

13.06.2017 слідчі прокуратури Чернівецької області, спільно з співробітниками Управління захисту економіки, затримали адвоката після одержання 3200 гривень неправомірної вигоди від одного з учасників адміністративного провадження. Напередодні інший громадянин надав адвокату 8000 гривень в якості неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває.

peredplata