Буковинські чиновники та депутати подають декларації з порушеннями – прокуратура

Буковинські чиновники та депутати подають декларації з порушеннями - прокуратураПрокурори продовжують виявляти порушення при поданні держслужбовцями та депутатами електронних декларацій. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Кельменецькою місцевою прокуратурою на виконання вимог Закону України “Про запобігання корупції” здійснено моніторинг електронних декларацій працівників органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів, розміщених на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Встановлено непоодинокі випадки, коли працівники вказаних установ, у порушення вимог Закону, в деклараціях не зазначили жодного об’єкту нерухомості, що належить їм на праві власності або користування.

За даними фактами на ім’я керівників декларантів місцевою прокуратурою внесено подання з приводу проведення службових розслідувань, а також розпочато 2 кримінальних провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Крім того, прокурори Кельменецької місцевої прокуратури, опрацьовуючи відомості Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявили, що понад 10 депутатів органів місцевого самоврядування Хотинського району взагалі не подали декларації за минулий рік. За даними фактами також зареєстровано кримінальне провадження.

peredplata