ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!19.06 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!19.06 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців дістали поранення і травми. Ці втрати сили АТО понесли під час ворожих обстрілів у Кримському, районі Авдіївки та у Зайцевому.

Американські та британські війська НАТО провели перше великомасштабне військове тренування на кордоні Польщі та Литви, відпрацьовуючи сценарій відбиття вторгнення Російської Федерації в країни Балтії.

Відпрацьовувався варіант захоплення Росією ділянки кордону протяжністю 104 км, відомого під назвою Сувалкський коридор.

У Києві пройшов Марш рівності ЛГБТ-спільноти КиївПрайд-2017. На марш прийшли деякі депутати, посли Канади та Великобританії, представники офісу ООН. Гаслом Маршу було \”Країна для всіх\”, учасники також скандували \”Бунтуй, кохай, права не віддавай\”.

У ході заходу відбулися сутички супротивників маршу з поліцією, проте обійшлося без постраждалих. Поліція затримала шістьох супротивників Маршу рівності. Пізніше всі затримані були відпущені. Їхні дії кваліфікували як дрібне хуліганство і виписали штраф в 51 гривню.

У Франції відбувся другий тур парламентських виборів. Партія президента Франції Еммануеля Макрона Вперед, республіко! разом з союзниками завоювали абсолютну більшість у нижній палаті парламенту країни.

За підсумками виборів депутатів Національних зборів Кандидати від руху Вперед, республіко! отримали 308 з 577 місць в нижній палаті, ще 42 мандати вибороли представники союзної партії MoDem (Демократичний рух).

Вдень у Чернівцях з\’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. Без опадів. До 24 градусів тепла
за останні 130 років
19 червня:
МАКС: 30.9° (1952)
МІН: 5.4° (2000)
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять преподобного Іларіона Нового. У сільських мешканців розпочинається розпал прополки. З цього приводу є приказка: \”Прийшов Іларіон – дурну траву із поля вон\”. Наші пращури в цей поспостерігали за комахами: якщо жуки літають вечором, можна розраховувати на хорошу погоду.

Вчора наш сайт відвідали і читали 1325 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 54, у Канаді -6, в Еспанії -6, в Італії – 8, у Нідерландах -5, у Польщі -14, в Росії -23, в Чехії -7, Австрії -13, Румунії – 15, Франції -5, Німеччині -12, в Угорщині – 9, у Криму -26, Ірландії -7, Португалії – 8,, Бразилії -7, Ізраїлю -1 4 , Норвегії -11, Швеції – 9, Великобританії – 26, Китаю -3, Єгипті – 2, Туреччині – 21, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -3, Голандія – 15, Молдова – 5, Мексика – 2

Активно читають статті \”У Чернівецькій міській раді хабарник на хабарнику сидить і хабарником поганяє \”. \”Регіоналові Василеві Бурлаці у Чернівцях влаштують сміттєву люстрацію \”, \”Російська пастка для заробітчан \” \”Школярам змінили час і тривалість канікул\”

ВЖЕ 60 СМІЄТЬСЯ АНАТОЛІЙ ІСАК – РЕДАКТОР \”БУКОВИНИ\”
Його прізвище походить від грец. Ισαάκ від івр. יִצְחָק‎, «Їцхак», буквально — «він засміявся».
19 червня – день «розмінної монети» на життєвому шляху козака з бессарабської Буковини Анатолія Ісака – він ступив сьогодні на фінішну пряму свого першого 60-річчя. Ще юний вік, але вже встигнув зробити на життєвому календарі кілька гарних і достойних записів. На сторінці села Перківці, що в Кельменецькому районі, де побачив світ 19 червня 1957 року, його ім’я вже вписано у розділ видатних особистостей цього населеного пункту.
Анатолій навчався у Чернівецькому текстильному технікумі та життєвий шлях визначили проби пера під час строкової служби та перші публікації у військових газетах Радянської Армії. Після звільнення в запас трудився майстром на Чернівецькому ордена Леніна бавовняно-прядильному об’єднанні «Восход». Закінчив філологічний факультет Чернівецького державного університету. Працював кореспондентом багатотиражної газети «Текстильник Буковини», редактором тижневика «Будівельник» тресту Чернівцібуд», редактором відділу новоствореної газети «Буковинське віче». З 1990-го – оглядач з економічних питань, заступник головного редактора, з 2011-го – головний редактор газети «Буковина».
Наприкінці 90-х разом з єпископом Никоном та ветераном-залізничником, громадським діячем Григорієм Мельником організували комітет з добудови онкоцентру, який було здано в експлуатацію у 2001 році. В останні роки як голова парафіяльної громади координував будівництво православної церкви Рівноапостольної княгині Ольги у Чернівцях. Нагороджений орденом Святого архистратига Михаїла.
Як журналіст-публіцист започаткував серію художньо-документальних книг про визначних людей Буковини під рубрикою «Образ часу в людській історії» («Доля з іменем Зоря» – про почесного громадянина Чернівців Стеллу Станкевич; «Лицар музики» – про заслуженого діяча мистецтв України Йосипа Ельгісера). Співавтор збірки судових нарисів «Недописана ікона», кількох інших книг. У 1985 р. Анатолія Федоровича прийнято у члени Національної спілки журналістів України. У 2016 р. Указом Президента України йому присвоєно почесну звання «Заслужений журналіст України».

peredplata