ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ – СЕРЕД РЕГІОНІВ, В ЯКИХ ПОВНІСТЮ ЗАВЕРШЕНО РОБОТУ ЩОДО РОЗРАХУНКУ ТА ПОВЕРНЕННЯ ДО БЮДЖЕТУ НЕВИКОРИСТАНИХ СУМ СУБСИДІЙ З ТЕПЛО- ТА ГАЗОПОСТАЧАННЯ

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ – СЕРЕД РЕГІОНІВ, В ЯКИХ ПОВНІСТЮ ЗАВЕРШЕНО РОБОТУ ЩОДО РОЗРАХУНКУ ТА ПОВЕРНЕННЯ ДО БЮДЖЕТУ НЕВИКОРИСТАНИХ СУМ СУБСИДІЙ З ТЕПЛО- ТА ГАЗОПОСТАЧАННЯ Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках селекторної наради з питань підготовки об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років, стану оснащення багатоквартирних житлових будинків загальнобудинковими засобами обліку теплової енергії, стану розрахунків комунальних підприємств за використані енергоносії наголосив, що Кабінет Міністрів України планує в середу, 21 червня, ухвалити рішення про внесення змін до Державного бюджету України на 2017 рік з метою проведення розрахунків по комунальних пільгах і субсидіях.

«Ми проводимо верифікацію всіх пільг та субсидій. Ми закумулювали 15 млрд. грн. для проведення розрахунків по пільгах та субсидіях. Цієї середи (21 червня) буде прийнято рішення Уряду про зміни до бюджету, направимо його в Парламент і будемо просити парламентарів підтримати», – сказав Глава Уряду.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук доповів, що Чернівецька область – серед регіонів, в яких повністю завершено роботу щодо розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій з тепло- та газопостачання.

«За даними від Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, наразі опрацьовані списки споживачів, яким проведено перерахунок невикористаної суми субсидій за період з 01 жовтня 2016 року по 30 квітня 2017 року. Монетизацією на Буковині скористаються 52 805 осіб на загальну суму 33, 8 млн. грн. З загального числа буковинців – 52 227 осіб отримають суму 33,7 млн. грн. за послугу газопостачання для індивідуального опалення, а 578 осіб на суму 77 тис. грн. – для послуг електропостачання та індивідуального опалення», – зазначив Олександр Фищук.

Джерело

Від редакції: Голова обласнрї ради Іван Мунтян не брав участі у нараді з прем\”єром. Бо партія, яку представляє Мунтян на Буковині, перейшла у глуху опозицію до влади і, зокрема, до прем\”єр-міністра Гройсмана. Тому треба бути уважними аби не допускати шкідництва тих, хто проти уряду та влади.

peredplata