ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!17.07 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!17.07 2017Сьогодні – День етнографа

Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих лавах українських військ немає. Один військовослужбовець отримав поранення внаслідок обстрілу поблизу Широкиного.

Вчора поблизу Невельського один військовослужбовець натрапив на міну і внаслідок вибуху загинув.

Американський телеканал ABC News і газета Washington Post опублікували соцопитування, в якому стверджується, що тільки 36% респондентів позитивно оцінюють перші півроку діяльності Дональда Трампа на посаді президента США. Це найнижчий рівень підтримки президента США за останні 70 років.

Сам Трамп засумнівався в достовірності даного соцопитування.

У Луганській області на шахті ім. Капустіна ДП Лисичанськвугілля 70 шахтарів влаштували страйк через невиплату заробітної плати з 2015 року.

\”Шахтарі другу добу не виїжджають з шахти: вчора перша зміна шахтарів відмовилася виїжджати з шахти, а інші зміни спускатися. Мета – виплата заборгованості із зарплати, починаючи з 2015 року\”, – повідомив голова Федерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

У Вінниці троє озброєних осіб здійснили напад на ювелірний магазин на вул. Магістратська: вони поранили охоронця і винесли золоті вироби, однак при спробі втечі на автомобілі були затримані правоохоронцями.

Народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Добкін заявив, що Швейцарія припинила проти нього міжнародні санкції. Як доказ він опублікував на своїй сторінці у Facebook відповідний документ.

За його словами, причина припинення санкцій – \”недостовірна інформація\” ГПУ.

Стратегічний американський безпілотник RQ-4A Global Hawk здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Під час польоту дальній безпілотник з позивним UAVGH000 годинами курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування на Донбасі, але не перетинав її. Розвідник літав на висоті 16,7 тис метрів.

Вечір буде у Чернівцях ясним, як і ранок, але вдень очікується хмарність. Без опадів. До 23 градусів тепла.
за останні 130 років
17 липня:
МАКС: 33.3° (1958)
МІН: 10.2° (2000)
Народний прогноз погоди: 17 липня відзначається день пам\’яті святого благовірного великого князя Андрія Боголюбського. У минулі часи дивились, чи немає жовтого листя на деревах, якщо є, то осінь рано настане. Цей день визначав погоду 11 серпня: \”Який Андрій – такий і Калинник (11 серпня)\”. Наші пращури у цей день спостерігали, як \”грає місяць\”. Якщо його можна побачити при сході, то здається, нібито він перебігає з місця на місце, міняє свій колір і ховається в хмари. Така \”гра\” вказує на хороший урожай.

Вчора наш сайт відвідали і читали 2075 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США -97, у Канаді -45, в Еспанії -27, в Італії – 24, у Нідерландах -20, у Польщі -15, в Росії -28, в Чехії -7, Австрії -14, Румунії – 16, Франції -15, Німеччині -7, в Угорщині – 9, у Криму -33, Ірландії -7, Португалії – 8,, Бразилії -10, Ізраїлю -15 , Норвегії -21, Швеції – 9, Великобританії – 23, Китаю -7, Єгипті – 18, Туреччині – 12, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -7, Молдова – 5, Мексика – 2, Болгарія – 15, Естонія – 3,Швейцарії – 5, Греції – 11

Активно читають статті \”У Чернівцях орудують нео-опришки? \”. \”Чернівчанин \”обібрав\” довірливих буковинців на 100 тисяч гривень\”, \”Українців не пускатимуть до ЄС без нових водійських посвідчень\”, \”Катування людей і розбої у Заставнівському районі стали звичними з часів Бойчука та побиття рибалок\”, \”Підозрюваний СБУ начальник Яворівського полігону зізнався: працює на ГРУ Росії\”

peredplata