Буковинці, прикриваючись погашенням боргу в рахунок об\’єктів нерухомості, незаконно оформляють на них право власності

Буковинці, прикриваючись погашенням боргу в рахунок об'єктів нерухомості, незаконно оформляють на них право власності15 вересня Апеляційний суд Чернівецької області погодився з доводами апеляційної скарги Сторожинецької місцевої прокуратури та скасував незаконну ухвалу Сторожинецького суду про затвердження мирової угоди між мешканцями Вижницького району щодо передачі в рахунок погашення боргу об’єкту, розташованого у Вижницькому районі. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Так, зазначеною ухвалою Сторожинецького суду, в порушення передбаченого законом порядку набуття права власності на об’єкти нерухомого майна та з порушенням правил підсудності судових спорів, визнав право власності на деревообробний цех (площею більш ніж 100 кв.м.) та інші суміжні об’єкти.

При цьому, суд, розглядаючи справу, не перевірив факт отримання дозвільних документів на будівництво об’єкту, прийняття його в експлуатацію, надання під об’єкт земельної ділянки. Також суд не пересвідчився чи належить деревообробний цех боржнику та чи оформлено на нього право власності в передбаченому законом порядку.

peredplata