Іван Рибак піде на вибори

Іван Рибак піде на вибори Зовсім несподівано нам вдалося заволодіти інформацією про те, що теперішній (поки що) міський голова Чернівців Олексій Каспрук матиме гідного конкурента.
З джерел, яким довіряє газета «Час», стало відомо, що народний депутат України Іван Рибак висуватиме свою кандидатуру на вибори міського голови.
Бо вони відбудуться за розгортання будь-якого сценарію. Якщо верховна рада розпустить Чернівецьку міську раду, а мера не розпустить, то це у той же день зробить Василь Продан і його «Рідне місто» з сателітами. Вони мають у раді агресивну більшість, яка спроможна Каспрука відправити у відставку.
Інший сценарій випливає з першого. Передбачаючи своє вигнання з посади, Олексій Каспрук після рішення ВРУ про розпуск депутатів особисто оголошує про свою відставку і бажання йти на вибори з усіма, аби там перемогти. Для кращого ефекту такої дії доцільніше заяву про відставку зробити з трибуни верховної ради. Аби вся Україна знала.
Напевне, Каспрук не сподівався, що проти нього можуть «випустити» Івана Рибака. Тому досі сміливо міг йти на перевибори. Як він діятиме тоді, коли прочитає ці рядки?.. Побачимо і ЧАС покаже.
Наразі ми звернулися до Івана Рибака з питанням:
– Ви насправді підете на вибори Чернівецького міського голови?
– Так вибори ще не оголошені, – замість прямої відповіді сказав Іван Рибак. – Йдеться тільки про розпуск депутатів, а не голови. А у мене уже одне депутатство є – верховна рада України.
– То ви таки залишите свій округ? – не відступаємо від теми.
– Там у мене багато розпочатих справ і у Сторожинецькому, і у Путильському, і у Вижницькому, і, особливо, у Кіцманському районах, – говорить народний депутат. – У багатьох школах там міняємо вікна, робимо дороги, мости. А у Кіцманському районі зараз оголошені вибори у двох ОТГ. Без мене, без моєї активної участі вони там проходити не будуть. Тож роботи у мене на окрузі достатньо.
Отаку ми мали розмову з Іваном Рибаком. Хоч він прямо й не заявив, що піде на вибори Чернівецького міського голови, але й прямо та однозначно це не заперечив.
А з огляду на те, що в останні місяці він активно працював не тільки у гірських районах, а й у Чернівцях, робимо висновок, що такий розклад майбутніх виборів у місті можливий.
Іван Рибак недарма під час урочистостей до Дня Незалежності України у місті грав чи не першу скрипку. І саме він нагороджував державними нагородами чернівчан від імені України, президента, прем’єра і голови верховної ради України.
Що ж, чекаємо виборів…
Петро Кобевко

peredplata