Депутати Глибоцької і Герцаївської райрад виступили проти \”мовної статті\” Закону України \”Про освіту\”

Депутати Глибоцької і Герцаївської райрад виступили проти "мовної статті" Закону України "Про освіту"

Усі депутати, присутні в залі, проголосували за це звернення.
21 вересня 2017 року відбулася ХХ сесія Герцаївської районної ради VII скликання, під час якої обговорили звіт районної адміністрації про хід підготовки бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період, зміни до районного бюджету, програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інше.

Бурхливі дискусії спричинило останнє питання порядку денного про звернення до Президента України з проханням не підписувати Закон України \”Про освіту\”. У підсумку всі депутати, присутні в залі, проголосували за це звернення.

24 депутата Глибоцької районної ради підписали та проголосували направити Президенту України Петру Порошенку Звернення з проханням застосувати право ветто щодо закону «Про освіту». Про це повідомив журналіст Nicolae Шапка.

На думку Nicolae Шапка, ст. 7 закону є антиконституційною і нібито передбачає ліквідацію шкіл з мовами викладання національних меншин. Підтримали це звернення і багато колег депутатів українців, за що ми їм вдячні, – написав журналіст у ФБ.

Джерело

peredplata