Олексій Каспрук: «За те, що спожив – треба заплатити!»

Олексій Каспрук: «За те, що спожив – треба заплатити!»

Вчора на сесії Чернівецької міської ради міські обранці прийняли рішення про збільшення фінансової допомоги Чернівціводоканалу. Як запевнив мер міста Олексій Каспрук загроза відключення міста від води минула, зараз чекаємо, аби виконавчий комітет підтвердив постанову.

За 1,5 години плідної праці депутати вкотре не змогли прийняти рішення про реструктиризацію боргів водоканалу, як зазначає мер: «Тримали місто в напрузі і розкачували ситуацію». Для того, щоб реорганізувати умови боргу компанії необхідно сплатити щонайменше 95% заборгованості – показники не лише за 2000 тис., але й і за 90-ті роки . За підтримки міського бюджету у 2017 році водоканал сплачує 100 % за споживання електроенергії. Чому нардепи не прислухались до такої ідеї? І навіщо відтягують час? Олексій Павлович не розуміє.

Натомість, пояснює, що обленерго не зацікавлене в підписанні договору на реструктиризацію, бо в них є особливі рішення, які дозволяють списати заборгованість зі штрафами. А у водоканалу такої можливості немає.

На запитання кореспондента, – Чому ви хочете, щоб Чернівціобленерго і українські гроші потрапили в руки російського олігарха Олександра Бабакова?

Міський голова відповідає: «Я не знаю куди потрапляють гроші, я знаю, що підприємство резидента України, українське законодавство є споживач.
А монопольно виробництвом електроенергії займається держава і за електроенергію – ми платим транзитом через обленерго. Вони тільки надають послуги по обслуговуванню, транспортизаціїі. Знаю, що за те, що спожив – треба заплатити!».

peredplata