У яких чернівецьких маршрутках діють шкільні проїзні і де їх можна придбати

У яких чернівецьких маршрутках діють шкільні проїзні і де їх можна придбатиУ Чернівцях з першого вересня почали діяти учнівські проїзні, завдяки яким школярі із мікрорайонів без тролейбусного сполучення мають можливість пересуватися маршрутками за пільговою вартістю.

Наразі приблизно 150 школярів вже придбали проїзні для пільгового перевезення у маршрутках міста. Про це на позачерговій сесії Чернівецької міськради повідомив заступник міського голови Володимир Середюк, пише molbuk.ua

\”За інформацією управління освіти, на превеликий жаль, не настільки масово, як ми сподівалися, люди активізувалися у частині купівлі таких проїзних. Але ми пов’язуємо це з тим, що це перший навчальний місяць. На сьогоднішній день, за інформацією, яку нам надавали станом на минулий тиждень, це приблизно 150 квитків, які були куплені у школах міста для довезення учнів з мікрорайонів без тролейбусного сполучення\”, – сказав Середюк.

Довідка
Маршутки, де діять учнівські проїзні: № 1; 2; 3; 4; 6; 7; 8; 10; 10А; 13; 15; 16; 17; 18; 19; 21; 23; 24; 25; 27; 29; 36; 37; 43.

Також посадовець повідомив процедуру замовлення та отримання таких проїзних.

\”Батьки звертаються до класного керівника і одержують реквізити і здійснюють оплату своєї частки у розмірі 100 гривень на той маршрут, на який вони бажають придбати проїзний. Цю квитанцію вони передають класному керівнику із прізвищем учня, який одержує проїзний квиток. Після цього директори шкіл акумулюють інформацію по всіх класах і передають в управління освіти. А управління освіти до 20 числа подає цю інформацію перевізникам. Перевізники виготовляють проїзні квитки, і до кінця місяця передають навчальним закладам. Місто в свою чергу сплачує вкінці місяця свою частку в розмірі 100 гривень\”, – повідомив заступник міського голови.

Нагадаємо, загальна вартість проїзного становить 200 гривень. Батьки сплачуватимуть половину вартості проїзного — сто гривень, іншу частину сплачуватиме міська рада. Щоправда, проїзний розрахований лише для одного маршруту. Якщо дитина добирається кількома маршрутками, потрібні два і більше проїзних.
Програма затверджена до кінця навчального року. Щоправда, у неї можуть вноситися зміни.

peredplata