ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 10.10. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 10.10. 2017Сььогодні – день працівників стандартизації та метрології.

Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 12 разів порушили режим припинення вогню. У відповідь військовослужбовці Збройних Сил України 8 разів застосовували зброю для примушення противника до миру. Внаслідок бойових дій двоє наших захисників були пораненні, ще двоє отримали бойові травми.

У районі проведення АТО, наприкінці вчорашньої доби бойова активність російсько-окупаційних угруповань змістилась з Донецького напрямку на Луганський, який раніше був відносно спокійним.

УКРАЇНА І СВІТ

МЗС Росії планує вжити заходів у відповідь щодо американських ЗМІ, які працюють в Росії, в разі продовження тиску на російський телеканал RussiaTodayв США. Про це заявила офіційний представник міністерства Марія Захарова.

За її словами, до американських ЗМІ і американських журналістів будуть застосовані ті ж заходи, що і до RT в США, при цьому Росія буде ставитися однаково як до державних видань, так і до приватних.

Президент Петро Порошенко підписав закон про пенсійну реформу. За словами глави держави, прийняття цього документа є \”рішучими кроками для встановлення і відновлення справедливості щодо пенсіонерів\”.

\”Закон передбачає не тільки підвищення зараз… Підвищення пенсій закладено як ефективно працюючий механізм на постійній основі\”, – зазначив Порошенко.

Тисячі людей зібралися в центрі Барселони на протестах проти планів каталонського уряду про відділення від решти Іспанії. Демонстранти скандували \”Каталонія – Іспанія\” і закликали відправити у в\’язницю президента Каталонії Карлеса Пучдемона.

Західні країни надають підтримку терористичним організаціям, таким як Ісламська держава і Аль-Каїда. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

\”ІД, Аль-Каїда, РПК (Робоча партія Курдистану) – за всіма цими організаціями ви побачите слід Заходу. Всі вони знаходять притулок на Заході. Вони отримують дуже серйозну матеріальну підтримку\”, – сказав він.

В Україні пройшов перший справжній снігопад. Першою зима прийшла в гості у Західну Україну.

Перший сніг випав в гірських населених пунктах Івано-Франківської області, а також на кордоні Воловецького району (Закарпатська область) та Сколівського (Львівська область). Також сніг зафіксований на популярному туристичному курорті Буковель.

З ранку до самого вечора небо у Чернівцях буде вкрите хмарами. Без опадів. До 14 градусів тепла
за останні 130 років
10 жовтня:
МАКС: 25.7° (1997)
МІН: -2.1° (1953)
Народний прогноз погоди: 10 жовтня вшановується пам\’ять преподобного Саватія Соловецького, одного із зачинателів Соловецького монастиря. Саватія у народі називали Бджолярем, оскільки цього дня закінчували прибирати вулики на зимівлю. \”Бджолина матка відносить ключики від літа в далекі краї\”. Якщо на Саватія гримітиме, то зима буде безсніжною, короткою і м\’якою.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3278 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 102(регіони Росії: Москва – 17, Санкт-Петербург – 15, Нижній Новгород 2, Володимир – 1 Іркутськ – 11 Єкатеринбург 1 Брянськ -3 Іваново -2 Твер-2 Іжевськ 7,Улан Уде -3, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2, Владивосток – 1, Самара – 2 ) , у Канаді -28,У США – 118 в Еспанії -23, в Італії – 31, Голландії – 73 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -32, в Угорщині – 9, у Криму – 23, Бельгії -22, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”Погіршення умов життя українських пенсіонерів – ціна самопіару “Батьківщини” та “Опозиційного блоку”\”. \”Знай чужинець – тут господар УКРАЇНЕЦЬ!\” \”Маленькі волонтери у Чернівцях збирали кошти на благодійність\”

peredplata