У ЧЕРНІВЦЯХ ЗАТРИМАЛИ ГОЛОВНОГО ЛІСІВНИКА БУКОВИНИ ПІД ЧАС СПРОБИ ПІДКУПУ ПОСАДОВЦЯ ПОЛІЦІЇ

У ЧЕРНІВЦЯХ ЗАТРИМАЛИ ГОЛОВНОГО ЛІСІВНИКА БУКОВИНИ ПІД ЧАС СПРОБИ ПІДКУПУ ПОСАДОВЦЯ ПОЛІЦІЇУ Чернівцях правоохоронці затримали керівника Чернівецького обласного управління лісового господарства під час спроби підкупу посадовця місцевої поліції.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, керівник обласного управління лісового та мисливського господарства пообіцяв систематично сплачувати \”данину\” начальникові управління захисту економіки Нацполіції за те, щоби правоохоронці не втручалися у махінації лісівників.

Оперативники затримали хабародавця під час першої спроби передачі коштів у сумі 4,2 тис євро та 2,3 тис доларів США.

\”Було встановлено, що очільник лісового та мисливського господарства Буковини запропонував поліцейському 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Гроші призначалися за невтручання правоохоронців у справи лісового обласного відомства: неперешкоджання діяльності та непроведення відповідних перевірок\”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

За матеріалами Чернівецького УДВБ НПУ слідчі військової прокуратури Західного регіону розпочали за викритим фактом кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Вжитими заходами оперативники внутрішньої безпеки встановили, що до підкупу посадовця поліції головний лісничий області залучив ще двох колег зі своєї галузі. Крім того, чиновник повідомив начальнику УЗЕ НПУ, що хабарі платитиме у розмірі 8 тисяч євро щомісячно.

Саме на передачі майору поліції першого \”траншу\” – 4,2 тисячі євро та 2,3 тисяч доларів США – хабародавця затримали в порядку ст.208 КПК України. Затримання у службовому кабінеті правоохоронця здійснили оперативники Чернівецького та Львівського управлінь ДВБ НПУ і слідчі військової прокуратури.

Гроші у фігуранта вилучили. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу. За спробу підкупити поліцейського затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

У ЧЕРНІВЦЯХ ЗАТРИМАЛИ ГОЛОВНОГО ЛІСІВНИКА БУКОВИНИ ПІД ЧАС СПРОБИ ПІДКУПУ ПОСАДОВЦЯ ПОЛІЦІЇ

peredplata