Буковинець за скоєння смертельного ДТП отримав 5,5 років тюрми

Буковинець за  скоєння смертельного ДТП отримав 5,5 років тюрмиСуд підтвердив вирок буковинцю: 5,6 років в’язниці за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.
Прокуратура Чернівецької області довела у суді апеляційної інстанції, що винуватцю смертельної ДТП призначено справедливе покарання. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

У січні 2017 року у с. Розтоки Путильського району Чернівецької області 41-річний місцевий житель перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння не впорався з керуванням автомобіля та наїхав на 17-річного хлопця. Від отриманих травм підліток помер.

Вижницький районний суд Чернівецької області визнав винним водія у порушенні правил дорожнього руху (ч.2 ст. 286 КК України) та призначив покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Утім, з рішенням суду буковинець не погодився, тож оскаржив його у вищій інстанції. У апеляційних скаргах він просив суд змінити обвинувальний вирок та призначити покарання із застосуванням ст.75 КК України, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням, так як наполягав, що не перебував у стані алкогольного сп’яніння, а ДТП сталась не з його вини.

Однак публічний обвинувач довів, що підсудний керував автомобілем під дією алкоголю та порушив правила дорожнього руху.

Апеляційний суд Чернівецької області погодився з доводами прокуратури та підтвердив, що висновки місцевого суду при призначенні покарання були обґрунтованими, а покарання – справедливим.

peredplata