На Буковині ущільнюють охорону кордону

На Буковині ущільнюють охорону кордону

Мобільні групи прикордонників з Києва, Львова та Хмельницького прибули на Буковину в рамках спільних профілактичних заходів «Січень 2018». Окрім Чернівецької та Івано-Франківської областей, таке посилення очікуєтьсь і на Закарпатті – повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

На даний час до Чернівецького прикордонного загону уже прибуло понад півсотні військовослужбовців, з яких чимала кількість фахівців-кінологів із добре натренованими розшуковими собаками. Решта резерву голови Держприкордонслужби прибуде до кінця цього тижня.
Варто сказати, що залучення резервів дасть змогу більш щільніше здійснювати охорону державного кордону, в тому числі і на віддалених місцях тривалого несення служби.

Подібні заходи з посилення державного кордону, проведені у минулому році в рамках спільно операції «Кордон-2017», принесли свої позитивні результати.
«Залучення військовослужбовців мобільних підрозділів, курсантів Національної академії ДПСУ ім. Б. Хмельницького дали змогу не допустити переміщення значних партій тютюнових виробів та затримати чималу кількість порушників, в тому числі тих, які намагалися втягнути персонал у протиправну дісльність», – зазначив в.о. начальника Чернівецького прикордонного загону Сергій Рибаченко.

Слід сказати, що у взаємодії із іншими правоохоронними органами за минулий рік на ділянці прикордонного загону припинено 234 спроби незаконного переміщення тютюнових виробів, виявлено понад один мільйон 36 тис. пачок сигарет на суму понад 15 мільйонів гривень.

peredplata