Чернівецька область на 2-му місці за кількістю витраченого на боротьбу зі СНІДом

Спеціалісти Інституту аналітики та адвокації проаналізували дані та з’ясували скільки коштів витратили на протидію ВІЛ-інфекції та СНІДу в 2017 році. Дослідження стосувалося місцевих бюджетів. Чернівецька область посідає 2-ге місце в рейтингу. Про це інформує прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації».

Чернівецька область на 2-му місці за кількістю витраченого на боротьбу зі СНІДом

У регіоні повністю схвалили орієнтований бюджет на програму, розміром 720 тис. грн. Аналітичні дані демонструють, що за перші 6 місяців витратили більше половини коштів.

– Ми взяли до уваги два основоположні напрямки: лікування та профілактику супутніх до СНІД захворювань. – розповідає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Чернівецька область на 7-му місці за кількістю витрачених коштів на напрямок профілактичного характеру. На заходи лікування в програмі коштів не заплановано.

Чернівецька область на 2-му місці за кількістю витраченого на боротьбу зі СНІДом

У кінці 2017 року в регіоні зареєстрували 907 ВІЛ-інфікованих осіб. Від 2016 року фінансування програми протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу збільшилося. За результатами дослідження Чернівецька область посідає 2-ге місце за показниками по всім статтям витрат.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

peredplata