Буковинські чиновники розікрали європейські кошти

Буковинські чиновники розікрали європейські кошти

ЄС закрив проект модернізації кордону України, згідно з яким з 2014 року наша держава мала побудувати контрольно-пропускні пункти на кордоні з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.
І не збудувала жодного із 6-ти запланованих та профінансованих. ЄС виділив Україні на це 29,2 млн. євро. Серед цих шести пунктів мали бути два на Буковині. Це – КПП «Дяківці» та КПП «Красноїльськ».

Європа втомилася від корупції в Україні. Гроші вкрадені, а пунктів нема. Нема також відповідальних за розкрадання європейських коштів.
Україна принижена, зганьблена на весь світ.

Буковинці добре пам’ятають, як на КПП «Дяківці» і «Красноїльськ» від ОДА та облради їхали делегації на чолі з Фищуком в ондатровій шапці та з Мунтяном у такому ж кашкеті. Вони били себе у груди і клятвено обіцяли, що до кінця минулого року ходитимуть і їздитимуть через кордон по нових пунктах. Мунтян уже говорив про нові вливання на під’їзні дороги. Нібито він тоді домовився з румунською стороною ледь не на виділення для цього 4 млн. євро.
Ще нам цього бракувало. Мало їм вкрадених грошей ЄС. Ще треба було й Румунію обібрати.

Влада наробила великої кирині* в області. Вона мусить тепер відповісти за ганьбу, якою покрила Буковину, Україну і всіх чесних людей.
Аби зберегти лице і свободу (бо за такі справи когось чекають тюремні нари – ред.) Фищук та Мунтян змушені будуть вкласти свої власні кошти для завершення будівництва КПП. Хоча ті нібито «власні кошти» також варто би компетентним органам перевірити, звідки вони взялися.
У Фищука сват, сваха і зять по кордонах ходять і їздять, як «артисти по Бродвею». Туди-сюди, туди-сюди… Возять всяку-всячину в Україну та з України. Їм потрібен КПП? Потрібен.

Тож нехай якусь частку грошей вкладуть у завершення будівництва. І тоді вб’ють двох ведмедів: і пункт матимуть, і свата Фищука від ганьби європейської врятують.

А Іван Мунтян чи не щотижня вештається у Румунію і з Румунії. Хіба коли до Трампа з молитвою їздить, то у Румунії не буває. Йому потрібний КПП? Потрібний.
Тож Мунтян міг би попросити у Трампа. Аби той повернув кошти, потрачені Іваном, Альоною і Любою на поїздку з молитвою до США.
Таким чином спільними зусиллями двох голів, сватів, зятя й Альони позбавлять буковинців ганьби, і ми зможемо збудувати КПП і дорогу до Європи.

Петро Кобевко
*кириня – гармидер, непорядок, безлад.

peredplata