З початку року у Чернівцях виникло 63 пожеж, є жертви

З початку року у Чернівцях виникло 63 пожеж, є жертвиНадзвичайні ситуації завдають чимало лиха людям та навколишньому середовищу, несучи з собою значні матеріальні, екологічні збитки, а часто й людські жертви. Найбільш поширеними надзвичайними ситуаціями з усіх існуючих категорій є пожежі, адже вони мають значну чисельність, ареали поширення та несуть з собою численні збитки. Основним видом пожеж є – пожежі в побутовому секторі.

Ріст пожеж, зокрема у нашому місті, вражає. З початку року в м. Чернівці виникло 63 пожеж, виявлено 1 загиблий.

Однією з основних причин такої сумної статистики є те, що більшість наших громадян, коли чують інформацію про пожежі, думають, що вони відбуваються десь, у когось, а зі мною, мовляв, цього ніколи не станеться, але, на превеликий жаль, це не так. Найпоширенішою причиною пожеж є необережне поводження з вогнем, іншими словами – це наша легковажність і недбалість. Пояснення цьому дуже просте: до того, що нас оточує в повсякденному житті, ми звикаємо і не приділяємо належної уваги, а вогонь такого ставлення до себе не прощає.

Окремо наголошуємо на причинах пожеж внаслідок дитячих пустощів з вогнем. Дуже важливо, щоб діти знали, як поводитися в умовах пожежі.
Шановні буковинці!

Будьте обережні з вогнем – не залишайте увімкненими без нагляду прилади опалення, газові плити, печі, не залишайте дітей дошкільного віку без нагляду, бережіть власне життя, адже це найдорожча цінність, яку ми маємо!

В.Колодрівський
Начальник Чернівецького міського відділу
Управління ДСНС у Чернівецькій області

peredplata