662 буковинцям заборонили виїзд за кордон

662 буковинцям заборонили виїзд за кордонЗ початку дії закону про посилення відповідальності неплатників аліментів у праві виїзду за межі України обмежили 662 буковинців, котрі заборгували своїм дітям. Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області.

З початку 2018 року органами державної виконавчої служби Чернівецької області стягнуто аліментів на загальну суму 5 549 668 гривень на 4 530 дітей. Винесено 662 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, 610 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, 553 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю, пристроями для відстрілу патронів та 557 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

Окрім того, станом на 16 березня державні виконавці направили до суду 17 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУ пап. Нагадаємо, в Україні 6 лютого набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів\”. Ініціатива Міністерства юстиції # Чужих дітей не буває спрямована на забезпечення належного виконання рішень щодо стягнення аліментів та дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів. З метою виконання вимог закону в органах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області працюють робочі групи з виконання рішень судів зі стягнення аліментів. Представники ДВС разом із правоохоронцями виїжджають до боржників за місцем проживання, описують майно та попереджають про відповідальність.

peredplata