Ольга Кобевко: «На Буковині влада перейшла в опозицію до … влади»

Ольга Кобевко: «На Буковині влада перейшла в опозицію до ... влади»

Я відкрию жахливу новину: з’ясовується у Чернівецькій області зникла влада. Її нема. Ніби корова язиком злизала цю владу. Вона ніби є, а насправді – її нема. Всі керівники області відмовилися від влади.

Іван Мунтян, голова Чернівецької обласної ради від ВО «Батьківщина» відмовився від влади. Інга Маковецька, перший заступник голови облради від РПУ Олега Ляшка – також в опозиції. А Віталій Мельничук, заступник голови від ВО «Свобода», взагалі вічний опозиціонер.

Уявляєте собі, все керівництво обласної ради каже, що вони не керують, а перебувають у глухій опозиції до влади. Вони добровільно відмовилися від влади. То чому щомісяця ходять до каси і отримують зарплати. І не малі, а дуже високі.

Голова – під 50000 гривень одержує. Заступники більше, ніж по 30000 гривень. Ще й премії за щось минулого року отримали. Мунтян – 86000 грн., а Мельничук і Маковецька – по 50000 грн. Та за таку зарплату і за таку премію кожен буковинець хотів би у такій опозиції сидіти, і кричати, що він ні за що не відповідає, що він опозиція і ніяка він не влада.

Якщо ви такі великі опозиціонери, то йдіть геть звідси. Разом з Саакашвілі, наприклад, їдьте в Амстердам, разом з Савченко сідайте до тюрми, разом з Юлею йдіть на барикади. Чому тут сидите у затишних кабінетах? В добрі, теплі і при високих зарплатах.

Від влади в області відмовилася й партія БПП «Солідарність». Устами свого лідера вона сказала, що немає до керівників ніякого стосунку. Хоча найбільша фракція в обласні раді – це саме фракція БПП. І там є три голови постійних комісій: бюджетної, майнової та з питань будівництва. Окрім того, голова ОДА Олександр Фищук на вибори йшов під прапорами партії президента.

Хоча тут дивного нема нічого. Бо фракція БПП в обласній раді взагалі складається з членів будь-яких партій, тільки не з порошенківської. Тут є представники «Нашої України», «Народного Фронту», навіть активні регіонали та їхні прислужники. І нема тих, хто був би порошенківцем. Президент ще є президентом, а вони вже його продали. А що ж тут дивного. Раніше вони так само вчинили і з Кучмою, і з Ющенком, і навіть з Януковичем.

Отож ми дійшли до ручки. Всі відмовилися від влади. Якщо їм так уже кортить бути в опозиції, то нехай собі йдуть світ за очі.

У зв’язку з тим, що наша влада відмовилася від влади, я ставлю на голосування питання:

1. Про недовіру голові ОДА Олександрові Фищуку.
2. Про недовіру голові облради Іванові Мунтяну та його заступникам.
3. Про саморозпуск Чернівецької обласної ради.

Так буде, принаймні, справедливо, чесно і порядно. Йдіть геть, допоки вас не ще винесли на смітник історії.

Ольга Кобевко, депутат Чернівецької обласної ради

Р.S. Зі страху чи ненависті депутати провалили голосування. За недовіру керівництву проголосували лише 2. А за саморозпуск – 11 депутатів.
Після такого голосування Ольга Кобевко сказала:
– Вони боягузи. А голосування показало, хто і за чим пройшов у депутати. Їхні меркантильні інтереси переважили громадські та людські. Але я тим не переймаюся. І від свого не відступлю. Я доб’юся від керівників області відповідальності перед Буковиною і перед людьми. Буду все робити, аби відправити їх у відставку.
Сьогодні вони хотіли насміхатися над буковинцями. Але все ж таки це – сміх крізь сльози. Я нагадаю їм слова великого сина Індії Магатми Ґанді, який поклав життя у боротьбі Індії за визволення від імперії.
Про своїх ворогів він сказав: «Вони спочатку тебе не помічають, потім сміються над тобою, потім борються з тобою. А потім ти перемагаєш».
У боротьбі з негідниками при владі я починаю перемагати. Бо зі мною – порядні люди і правда. А порядних завжди більше, ніж непорядних. І правда переможе.

peredplata