52 буковинця поповнили лави ЗСУ

52 буковинця поповнили лави ЗСУ

12 квітня з Чернівецького обласного збірного пункту, що знаходиться у місті Кіцмань, відбулась урочиста, перша у 2018 році, відправка призовників на строкову військову службу – повідомляє прес-служба ОДА.

Традиційно на обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки юнаків до війська. Призовників привітав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець: «Тисячі наший військових щодня обороняють територіальну цілісність країни, стоячи проти ворожої армії. Служба у лавах Збройних Сил України – це честь для майбутніх військових – захисників нашої держави. Бажаю Вам з гордістю пронести звання українського військового через все життя, а також здоров\’я, мужності та витримки».

Наголошено, що згідно Указу Президента Українивід 24 вересня 2018 року №744 строковики не будуть залучені до проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Сьогодні на військову службу у лавах Збройних Сил України відправилися 52 юнаків, які після проходження підготовки у навчальних центрах у смт. Десна та с. Старичі, будуть служити у сухопутних військах ЗСУ та військових частинах центрального підпорядкування.

Довідково. Загалом протягом квітня-травня 2018 року з Чернівецької області до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань буде відправлено 360 чоловік, з яких 200 чоловік будуть проходити службу у ЗСУ, 70 – у лавах Національної гвардії України, 50 – у Державній прикордонній службі та 40 – у Державній спеціальній службі транспорту.

peredplata