У Чернівцях покажуть найкращі короткометражки

У Чернівцях покажуть найкращі короткометражки

Майже за тиждень, 26 квітня, у Чернівцяї стартує прокат VI кіноальманаху найкращих короткометражок року «Українська Нова Хвиля. RUNAWAY», ініційований Довженко-Центром.

Усі охочі зможуть побачити збірку в кінотеатрі «Кінопалац» (Університетська вул. 10). кінозалі Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14А), а з 7 червня прокат підхоплять кінотеатри мережі Планета Кіно: у ТРЦ King Cross Leopolis (вул Стрийська вул. 30) та у ТРЦ Forum Lviv (Під Дубом вул. 7А).

Окрім Чернівців побачити збірку Українська Нова Хвиля. Runaway цими днями можна у Києві (Кінотеатр «Київ» та «Жовтень»), Харкові (Кінотеатр «Боммер»), Луцьку (Кінотеатр «Адреналін»), Вінниці (Кінотеатр «Родина») та Львові (кінозалі Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14А).

Цього року до збірки увійшли вісім короткометражних робіт, серед них – два режисерські дебюти («Діна» та «Невидима»), документальний фільм («Ма), дві анімаційні роботи («Елювіум», «Фінгермен»), німа драма («Чапля») та дві трагікомедії («Випуск ‘97» та «Електромен»).

Всі вісім фільмів збірки об’єднує тема втечі. Кіно з моменту його виникнення – це втеча від реальності в затишну та безпечну темряву кінозали, в сновидіння та марення, в світ чужих та своїх фантазій.

«Український короткий метр еволюціонує стрімкими темпами. Принаймні ті короткометражки, що потрапляють до цього альманаху. З кожним роком вони стають все складнішими, все дорослішими, все вдумливішими і винахідливішими. Цього року новели «хвилі» об\’єднано магією. Не тією, що перетворює гарбуз на карету, а тією, що по-особливому електризує повітря. Хтось біжить від дійсності в фантазію, хтось – в ностальгію, хтось – у ніч. Але всі незмінно повертаються назад», «Хорошее кино»

Українська Нова Хвиля – проект презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року. Започаткований Національним центром Олександра Довженка 2012 року, він щороку, представляє у всеукраїнському прокаті найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях.

Усі фільми демонструються українською мовою з англійськими субтитрами.

peredplata