Як Мунтян «продав» Чернівецьку область за 100000 євро

Як Мунтян «продав» Чернівецьку область за 100000 євроНа початку квітня у Чернівцях відбулася подія, яку обійшли увагою ЗМІ області та України.
На Буковину завітав заступник генерального директора Агенції Румунії з міжнародного розвитку при Міністерстві закордонних справ Румунії Чезар Марін. Ми не відаємо, яку важливу і високу посаду займає цей діяч у Румунії.

Але в Україні у Чернівцях його зустрічали на найвищих урядових рівнях. Більше того, до нього на зустріч прямували у генеральне консульство Румунії у Чернівцях найвищі посадові особи області, верхня влада. Зокрема, голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, начальник управління охорони здоров’я ОДА Оксана Андрієць та інші високі посадовці Буковини. Це має велике значення. Бо у ході бесід та зустрічей високопосадовці нашого українського краю вели себе, ніби холуї й наймити не у себе вдома. І це всього за 100 000 євро.

Як Мунтян «продав» Чернівецьку область за 100000 євро

Як Мунтян «продав» Чернівецьку область за 100000 євро

Саме цю суму озвучив на зустрічі Чезар Марін. Її Румунія вирішила надати Чернівецькому обласному онкодиспансеру як грант для реконструкції приймального відділення. Звертаючись до високопосадовців Української держави, румунський гість сказав:

Як Мунтян «продав» Чернівецьку область за 100000 євро

Як Мунтян «продав» Чернівецьку область за 100000 євро

Світлини з сайту Чернівецької облради

– Насамперед ми зацікавлені у реалізації стартового проекту з реконструкції одного з відділень закладу охорони здоров’я НАШОГО КРАЮ (виділене – П.К.), який має у цьому потребу, загальною вартістю 100 000 євро.

Очільники нашого краю (українського) ледь у долоні не плескали від задоволення. Вони або не помітили, або зробили вигляд, що не помітили нібито обмовки румунського гостя. Адже Чезар Марін чітко і однозначно назвав Чернівецьку область своїм краєм – румунським.

Якщо наші керівники не помітили цього, то вони олухи Царя небесного.

Якщо вони помітили і не відреагували, то вони боягузи і зовсім недолугі керівники.

Якщо вони помітили і погодилися з твердженням румуна, що Чернівецька область є румунським краєм, то вони перетворилися у ворогів Української держави, які за 100 000 євро готові продати нашу землю, наш край, нашу історію і свою рідну маму.
Петро Кобевко

Р.S. Редакція газети «Час» уже неодноразово звертає увагу читачів на «дивну» поведінку голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна. То він часто їздить до Румунії, де поводиться не як керівник області України, а як васал Румунії. То захоплюється і фотографується у Сучаві біля гасел та реклам, що возвеличують «Унірію»*, 100 років якій відзначають Румуни 1 грудня 2018 року. Це замість того, аби цей же Іван Мунтян пропагував 100 річчя Буковинського віча, котре проголосило прагнення Буковини жити в Українській державі.

*Унірія (рум.) – возз’єднання, відзначається 1 грудня 1918 р. Тоді Чернівецьку область України примусово приєднали до Румунії.

peredplata