Буде дощ на Буковині

Буде дощ на БуковиніУ середу, 9 травня, У Чернівецькій області очікуються дощі та грози Погода буде практично однаковою у всіх регіонах України: денна температура від плюс 22 до 26 градусів, вночі – 10-14 градусів тепла, передає Укргідрометцентр.

Також у всіх областях України очікуються грозові дощі.

Синоптик Наталія Діденко також впевнена, що на заході України – дощитиме. До того ж sinoptik.ua поперджає про короткочасне шквалисте посилення вітру до 15-24 м/с і грозу. Обіцяють, що протягом усього дня погода у Чернівцях буде похмурою. Удень йтиме дрібний дощ, який через деякий час повинен припинитися.

Народний прогноз погоди: 9 травня вшановується пам\’ять святителя Стефана Великопермського, просвітителя, який створив першу азбуку народів пермської землі. До цього часу філологи користуються його працями. У цей час квітне черемха і чорна смородина, зеленіє садовий жасмин. Наші пращури помітили таку городню прикмету: якщо лист берези розвернувся повністю – можна саджати картоплю.
Джерело: http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/pogoda-ne-potishit-sinoptiki-obicyayut-doschi-ta-grozi-31885. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata