Чернівецькі школярі на весняних канікулах відпочиватимуть на день більше

Але кожна школа приймає рішення індивідуально. Учні чернівецьких шкіл ідуть на канікули з 25 березня. Зазвичай, весняні канікули тривають рівно тиждень, тож 1 квітня школярі мали би повернутися до навчання. Проте через те, що 31 березня – вибори Президента України, а більшість дільниць розташовані у школах, управління освіти і науки Чернівецької міської ради дало рекомендацію керівникам усіх навчальних закладів міста зробити 1 квітня вихідним.

– Зважаючи на те, що увесь день в неділю і, ймовірно, ніч з неділі на понеділок школи будуть працювати як дільниці, 1 квітня важко буде організувати навчальний процес із дотриманням усіх санітарних умов, – розповіла Олена Кузьміна, заступниця начальника управління освіти.

– Наразі знаємо, що більшість навчальних закладів, у яких діятимуть виборчі дільниці, прийняли рішення 1 квітня зробити вихідним. Ті школи, які не задіяні у виборах, наприклад, ліцей №1, школа №17, у понеділок повертаються до навчання.

Також нагадаємо, шо спати 31 березня доведеться на годину менше. Оскільки в останню неділю березня Україна перейде на літній час. Отже, в ніч з 30 на 31 березня о 3 ранку стрілки годинника треба перевести на одну годину вперед.

 

peredplata