У Чернівцях внаслідок пожеж загинуло 2 людей, 4 – травмовано, 5 – врятовано

Людьска необачність є причиною багатьох пожеж. Нажаль, через власну безпечність люди зазнають великих матеріальних збитків, залишаються без майна та без даху над головою. Часто пожежі закінчуються трагічно. Основними причинами загорань є порушення правил пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем, порушення правил при експлуатації електромереж та електроприладів, тощо.

Так, з початку року на території  міста Чернівці виникло 137 пожежі, що на 27,7% перевищує показник 2018 року. В наслідок пожеж 4 людини травмовано , 5 врятованих та 2 загиблих.

Задля попередження збільшення кількості пожеж в житловому секторі та збереження життя і здоров я громадян Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області вкотре закликає громадян Буковини дотримуватись основних вимог пожежної безпеки:

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте без нагляду увімкненими в електромережу, обігрівальні прилади, телевізори, праски у разі виходу з приміщень;
  • не залишайте без нагляду дітей та постійно нагадуйте їм правила пожежної безпеки;
  • не спалюйте суху рослинність та сміття.

 

Шановні громадяни, будьте обережними! Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 Начальник Чернівецького міського відділу

Управління ДСНС у Чернівецькій області

В.Колодрівський

 

 

peredplata