З Чернівецької області до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 2 мільярди гривень податків

За п’ять місяців цього року платники регіону сплатили до Зведеного бюджету України понад 2 млрд 16,8 млн. грн. податків і податкових платежів.

Цьогорічні бюджетні надходження, інформує начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак, перевищили показник минулого року на 321,3 млн. грн. або на 19,0 відсотків.

За словами очільника фіскальної служби – ключові показники діяльності служби виконані за всіма напрямками.

Доцільно зауважити, що надходження до бюджетів у відсотковому відношенні розподілилися наступним чином – державний бюджет отримав 39,5 відсотків на потреби місцевих громад  області надійшло  60,5 відсотків.

Всього за січень – травень платники регіону до Державного бюджету сплатили 796,5 млн. грн., що майже на 108,9 млн. грн. перевищує надходження за аналогічний період минулого року.

Посилаючись на дані моніторингу, серед найбільш вагомих бюджетонаповнюючих зборів  – податок на додану вартість (299,4 млн грн.), податок на доходи фізичних осіб (271,5 млн. грн.), податок на прибуток (98,9 млн грн.), військовий збір (83,0 млн грн.).

Місцевий бюджет з початку року поповнено на 1220,3 млн. грн. податків та платежів. Ріст до аналогічного періоду минулого року 212,4 млн. грн. Більше половини у цих надходження складає податок на доходи фізичних осіб – 784,9 млн. грн.

Суттєво підтримують бюджети територіальних громад і суб’єкти малого підприємництва «спрощенці», які сплатили 201,9 млн. грн. єдиного податку. Землевласники та землекористувачі забезпечили місцевим бюджетам практично 131,3 млн. грн. Левову частину акумулювали продавці підакцизних товарів – 42,8 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу.

 

peredplata