Буковина має 15 народних депутатів. Але буде мати більше

Буковина має  15 народних депутатів.  Але буде мати більшеНайбільше депутатів має опозиція. Найменше – комуністи. Їм Буковина дала велику дулю, а не підтримку. Жодного комуніста від нашої області нема у верховній раді. На жаль, нема там і жодного свободівця.

Партія регіонів представлена тільки трьома депутатами. Це мажоритарники Артем Семенюк та Геннадій Федоряк. І за списком партії регіонів знову пройшов у раду Ян Табачник.

Партія «УДАР» представлена чотирма буковинцями. Усі вони списочники. Це письменниця Марія Матіос, громадська діячка Оксана Продан, голова обласної організації партії «УДАР» Роман Ванзуряк та голова правління фонду правоохоронних органів столиці Роман Романюк.

І найчисельнішими будуть опозиціонери-буковинці з ВО «Батьківщина». Заради справедливості змушені казати правду: з ВО «Батьківщина» нема жодного депутата нашого краю. Всі, хто є, то представники і колишні члени партії «Фронт Змін». Вони були близькими до Арсена Яценюка, тому й потрапили у прохідну частину списку. Це сам Арсеній Яценюк, Андрій Пишний, Геннадій Москаль, Максим Бурбак, Юрій Стець і Павло Петренко, керівник юридичного департаменту ГО «Фронт Змін» (№52).

На мажоритарних округах перемогу здобули фронтовик Олександр Фищук та напівфронтовик Микола Федорук.
Іван Мунтян під №115 ні за яких розкладів не може стати депутатом. Хоча він й є фактично офіційним представником та керівником ВО «Батьківщина» на Буковині. І його політична сила одержала один із найвищих результатів в Україні.

І, насамкінець, на нашому землякові Іонові Попеску зупинився список депутатів від партії регіонів. Він 73-й. З огляду на те, що це партія влади, чимало депутатів перейдуть до праці на звільнені посади: до кабміну, в АП, головами і заступниками голів держадміністрації, тоді список посунеться і Іон стане знову депутатом. Також стане депутатом Іван Мирний та можливо Микола Романюк, якому дарували 92-й номер списку. Таким чином найменша область України матиме 18 народних депутатів. У середньому по Україні з кожної області є трохи більше 16 депутатів. Отож Буковина, як і Донбас, нині мають чи не найбільше депутатів у розрахунку на кількість населення. Відтепер Україною керує буковинсько-донецький клан.

Коли Яценюк стане президентом, тоді керуватиме тільки буковинський… І так буде.

Петро КОБЕВКО

peredplata