Вибори Чернівецького міського голови можуть відбутися 2 червня

У Верховній Раді України 8 лютого 2013 року зареєстровано проект Постанови № 2248 щодо призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови. Ініціатори проекту Постанови – депутати від опозиційних фракцій, серед них і уповноважений по Чернівецькій області, народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслан Зелик, сподіваються, що запропонований ними проект знайде підтримку більшості народних обранців.
Як зазначив депутат-свободівець, ситуація з тривалою відсутністю міського голови у Чернівцях є неприйнятною. «Будь-яким населеним пунктом, а особливо таким унікальним містом як Чернівці, повинна керувати людина, якій громада довіряє. Аналізуючи майже дворічний період «безголів’я» у столиці Буковини, ми є свідками катастрофічного падіння довіри до представницьких та виконавчих органів міста», – зазначив Руслан Зелик.

За його словами, така ситуація є закономірною. Адже представництво у міській раді не відповідає волевиявленню чернівецької громади. Містом керує фактично призначена особа, що є неприпустимим в умовах європейських демократичних цінностей.

Ініціатори проекту Постанови щодо призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови пропонують провести вибори 2 червня 2013 року.

Крім того, 7 лютого зареєстровано проект Постанови про призначення позачергових виборів Новодністровського міського голови. Серед ініціаторів – народний депутат від ВО «Свобода» Олег Сиротюк. У разі ухвалення проекту Постанови, у Новодністровську вибори відбудуться 17 березня 2013.
Прес-служба ЧОО ВО\’\’Свобода\”

peredplata