Бездоріжжя на Буковині. Червона Діброва втратила зв\”язок зі світом

Бездоріжжя на Буковині. Червона Діброва втратила зв"язок зі світом

Більше п’яти років громада села зверталася до різних державних структур провести капітальний ремонт дороги регіонального значення сполученням Чернівці-Глибока на дільниці Тисовець-Глибока протяжністю 6 кілометрів.

Село не має автобусного сполучення з райцентром через вкрай поганий стан дороги, яка є аварійно-небезпечною на згаданій ділянці. Саме з таких мотивів державна автомобільна інспекція Глибоцького району неодноразово своїми приписами закривала автобусний маршрут №287.
Як стверджують поінформовані сельчани (ті, що не оминають жодної сходки адміністративно–територіальної громади Михай-лівської сільської ради з ініціативи адміністрації) маршрутне автобусне сполучення с. Червона Діброва з райцентром смт. Глибока мало би відновитися з 15–го січня цього року.
Тендер на перевезення пасажирів виграла, буцімто, “Денисівка”. Цього допоки не сталося, бо в автобуса нема «тендера». Тендер – це невід’ємний агрегат водопостачання паровоза (задня його частина). Паровоз може рухатись і тендером наперед, але не по наших дорогах.

Сходки громади, про які згадувалося, проводяться звичайно перед виборами. На них влада презентує громаді своїх висуванців, незалежно куди. При цьому брехлива влада обдаровує громаду обіцянками, які потім не виконує. Презентуємо візитну картку села Червона Діброва “ясновельможному” (по Т.Г.Шевченку) землякові, голові Чернівецької ОДА панові Папієву М.М. На світлині розмитий зливою в ніч на 28 –го червня 2010 року трубний міст – перехід через рівчак “Бурсуків”, який на дорозі регіонального значення сполученням Чернівці – Глибока розмежовує Сторожинецький та Глибоцький райони. Нажаль, по дорозі на Глибоку цей міст в такому стані не єдиний.

Принагідно нагадуємо очільникам області і держави, що село Червона Діброва одне з найменших україномовних на Буковині, але його іменем названа одна з вулиць столиці Румунії – Бухареста: strada Dumbrava Roşa.
Жителі села: Георгій Магас,
Назарій Чоботар.

Назарій Чоботар

peredplata