Віталій Мельничук: Папієв змушений відповідати за невиплату багатомільйонного боргу працівникам «Арго»

Віталій Мельничук: Папієв змушений відповідати за невиплату багатомільйонного боргу працівникам «Арго»24 лютого в Хотині відбулася робоча зустріч Віталія Мельничука – помічника-консультанта народного депутата України Руслана Зелика з колишніми працівниками ТзОВ ВКТ «Арго». Доведених до відчаю людей, а на зустріч прийшли близько 70 колишніх працівників «Арго», доводилося впродовж гарячої дискусії неодноразово переконувати діяти в правовому полі, адже ще не вичерпалися всі правові механізми вирішення їхньої проблеми.

«Найперше зобов’язаний виконувати свої обіцянки голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, який 18 грудня 2012 року на пішохідному переході в Атаках під час протесту працівників «Арго» пообіцяв особисто сприяти розв’язанню проблеми. Вся відповідальність із затягуванням виплат заборгованості лягає в першу чергу на нього, як керівника виконавчої влади області», – повідомив Віталій Мельничук.

Помічник-консультант ознайомив присутніх з депутатським зверненням народного депутата України Руслана Зелика до Прем’єр-міністра України та Генерального Прокурора з потребою з’ясування чому місцева влада, маючи всі важелі впливу, довший час зволікала з вирішенням цього питання. Протягом цього часу керівництво підприємства неодноразово ошукувало майже тисячу людей. Крім того, необхідно перевірити, хто з представників влади закривав очі на службовий злочин – приховування багатомільйонної заборгованості працівникам «Арго».

«Люди повідомили, що незважаючи на відкриту кримінальну справу по Анатолію Гончару, його брат Віктор, який як і Анатолій є співзасновником ТзОВ ВКТ «Арго», через своїх людей звертався до колишніх працівників, йти до нього на роботу на Шилівський завод, де з весни, нібито відкривається виробнича лінія. Як у зв’язку з мільйонними невиплатами зарплат колишнім працівникам, на очах державної виконавчої служби та прокуратури, співзасновник «Арго», за словами колишніх працівників, має можливість взяти значні кредити та відновити потужності Гончарів в іншому населеному пункті?», – наголосив Віталій Мельничук.

Як стверджують колишні працівники «Арго», в неофіційній бесіді, прокурор району переконує людей йти на роботу до Віктора Гончара. Тим, хто буде добре працювати, частково повертатимуть гроші заборговані на «Арго».

Крім того, Віталій Мельничук повідомив, що на початку березня в Хотин для з’ясування роботи місцевої Прокуратури, виконавчої служби та районної адміністрації запросить журналістів, депутатів, представників виконавчої влади та правоохоронців.

peredplata