Буковинським водіям: з понеділка почнуть діяти нові правила дорожнього руху

Буковинським водіям: з понеділка почнуть діяти нові правила дорожнього рухуУ понеділок, 15 квітня, в Україні починають діяти нові правила дорожнього руху, нагадують у ДАІ Києва. З цієї дати до сили вступить низка нововведень. Зокрема, дорожні знаки матимуть переваги над дорожньою розміткою.

Нових дорожніх знаків у Державтоінспекції нарахували 11, і вони переважно інформаційні: \”аеропорт\”, \”залізничний вокзал\”, \”автовокзал\”, \”відеофіксація порушень\” тощо.

До покажчиків об\’їзду додають переклад англійською і запроваджують знак щільної забудови, який встановлюватимуть у місцях, де потрібно скидати швидкість до 60 км.

Серед новацій також є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв\’язку попереду або нові дорожні знаки.

Також в правила будуть введені нові поняття: \”острівець безпеки\”, \”газон\”, \”денні ходові вогні\”, \”маневрування\”, \”регулювальник\” і \”удосконалене покриття\”.

Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком \”Діти\”. Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автобуса.

Найсуттєвішою новацією стало обов\’язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід.

Як зазначають у ДАІ, загалом зміни стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки.

Джерело та світлина ТСН

peredplata