Хроніка подій у Луганській області від Москаля

За минулу добу ситуація в Луганській області різко погіршилася – аналіз оперативної обстановки свідчить, що Мінські домовленості бойовиками не дотримуються.

Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті, передає Еспресо.TV.

За його словами, починаючи з 17.50 вчорашнього дня, а також починаючи з 4-х годин ранку сьогоднішнього дня, з боку території, підконтрольній «ЛНР», з «Градів» вівся інтенсивний обстріл блок-постів Нацгвардії біля Троїцької сільради Попаснянського району

«Жертв немає, збитки уточнюються. У результаті обстрілів загорівся ліс неподалік сільради», – поінформував Москаль.

Крім того, за його даними, з 23.30 до 00.15 26 вересня тривав мінометний обстріл блок-посту Нацгвардії в районі Бахмутки. Жертв немає.

Москаль також повідомив про активізацію диверсійно-розвідувальних груп, які переходять на контрольовану Україною територію з боку «ЛНР.

Цитуємо хроніку подій від Москаля:

О 23.50 неподалік м.Новоайдар, за 40 км від лінії бойових зіткнень, бойовики обстріляли з автоматичної зброї опорний пункт 24-ї бригади Збройних сил України. А отримавши відсіч, втекли.

В м.Щастя бойовики з автоматами Калашникова затримали депутата Ленінської райради Луганська, заступника начальника департаменту зв’язків із громадськістю Луганської міської ради А.В. Савенка. Його місцезнаходження невідоме.

В с.Петрівка о 20.10 диверсійно-розвідувальна група бойовиків обстріляла з автоматів і кулеметів опорний пункт українських збройних сил. Жертв немає, після відсічі бойовики втекли.

25 вересня з 12.40 до 13.10 із території м.Кіровськ (підконтрольного ЛНР) здійснено мінометний обстріл у напрямку блок-посту Нацгвардії України біля смт Світличне Первомайського району.

До Старобільської районної лікарні з тяжкими тілесними ушкодженнями доставлено військовослужбовця збройних сил України. Вказані поранення він отримав під час обстрілу ТЕС у м.Щастя. Крім того, до вказаної лікарні з вогнепальними пораненнями періодично потрапляють військовослужбовці з місць, де не ведуться бойові дії.

25 вересня в річці Айдар виявлено труп українського військовослужбовця з пораненнями від вогнепальної зброї та вибухового пристрою. Хоча жодних бойових дій у цьому районі не велося.

Глава Луганської ОДА також повідомив, що протягом доби зафіксовано шість порушень повітряного простору України в Луганській області російськими безпілотниками. «В районі Міловського району вздовж державного кордону між Україною та Російською Федерацією постійно літав військовий літак збройних сил РФ», – повідомив Москаль.

peredplata