МВС України відкрило справу проти Пореченкова за те, що стріляв у людей (доповнено)

Слідчим управлінням МВС України порушено кримінальне провадження щодо актора Михайла Пореченкова по ст. 260 ч.4 КК України.
Про це повідомив глава відомства Арсен Аваков.

МВС України відкрило справу проти Пореченкова за те, що стріляв у людей (доповнено)

\”Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі збройної банди особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії в скоєнні злочину на території України. Згідно з кримінальним кодексом України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років \”, – написав Аваков.

Він додав, що сьогодні, 31 жовтня, слідчі звернуться до суду.

\”Переконаний, Пореченков буде оголошений в розшук із санкцією – арешт. Неминуче буде підключення до розшуку Інтерполу. Слідчі переконані, що за наявності настільки очевидних доказів злочину, рішення суду Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе переміщатися світом поза Росією, не будучи заарештованим і екстрагованим в Україну \”, – написав Аваков.

Довідка: стаття 260. КК України: Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.
Частина 4: Участь в складі не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань у нападі на підприємства, установи, організації або на громадян. Карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Як повідомляє \”Обозреватель\”, 30 жовтня скандальний екс-депутат Ігор Марков сказав, що російський актор Михайло Пореченков стріляв по позиціях українських військовослужбовців, які тримають оборону аеропорту Донецька.

Марков забрав Пореченкова \”з аеропорту з передової\”.

\”Що розповідати? Я його (Пореченкова. – ред.) ледве забрав із артобстрілу. Кулі летіли на головами. Він ще й сам стріляв по цих (українських захисниках аеропорту. – ред.)\”, – заявив Марков.

МВС України відкрило справу проти Пореченкова за те, що стріляв у людей (доповнено)

Сам російський актор Михайло Пореченков, який підтримав бойові дії російських окупантів на Донбасі і висловив своє схвалення придуманій кремлівськими політтехнологами \”Новоросії\”, заявив, що не стріляв у людей під час свого перебування в донецькому аеропорту.

Про це Пореченков написав у своєму мікроблозі Twitter.

\”Я не стріляв у людей\”, – так прокоментував Пореченков свою витівку в стані російських найманців, після чого закрив усі свої коментарі від перегляду.

Нагадаємо, 30 жовтня Михайло Пореченков приїхав до терористів \”ДНР\”. В районі донецького аеропорту актор в бронежилеті з написом \”ПРЕСА\” зробив декілька пострілів з вогнепальної зброї у бік українських військових, які захищають аеропорт від російських окупантів.

peredplata