У Москві мітингували проти Путіна і війни в Україні

У Москві мітингували проти Путіна і війни в УкраїніАктивісти організували пікет проти війни з Україною і агресивної політики Кремля.

У Москві пройшов організований рухом «​​Солідарність» узгоджений пікет проти політики президента Росії Володимира Путіна стосовно України. Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook, передають Патріоти України.

За словами організаторів, метою пікету було інформування громадян Росії про те, які соціально-економічні та політичні наслідки для них спричинить конфлікт Росії з Україною. Акція проходила біля станції метро “Смоленська” і протривала півтори години.

Пікет пройшов не без конфліктів. Активістка «Солідарності» Олена Глушко написала у своєму Facebook, що з рук пікетників виривали плакати. Також, за її словами, були спроби розв’язати з активістами бійку.

“… Пояснюють «це моя вулиця, не стійте тут» а також повідомляють, що не існує ні американців, ні українців. При цьому нодовцев (активістів” Національно-визвольного руху “-” Дощ “) як таких начебто немає”, – написала Глушко.

Раніше, 21 вересня, в Москві пройшов другий “Марш миру” проти війни в Україні. Демонстранти пройшли від Пушкінської площі до перетину проспекту Сахарова з Садовим кільцем. За словами організаторів акції, в ній взяли участь від 50 до 100 тис. осіб. За словами журналіста “Дощу”, кількість присутніх склало близько 15-20 тис. осіб, московська поліція оцінила їх кількість в 5 тис. осіб.

Джерело

peredplata