Жінки дали бойовикам 2 місяці на те, щоб забратися з Донецька – РНБО

У Донецьку 24 листопада пройшла акція протесту проти браку продуктів і соціальних гарантій, \”жіночий батальйон спротиву\” вимагав від бойовиків забратися за 2 місяці з міста.

А у Фащівці, Чорнухіному та Красному Лучі місцеві мешканці з підручними засобами вимагали від росіян залишити їхні міста та вивести бойову техніку, заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу 25 листопада.

\”На тимчасово окупованих територіях Донбасу посилюється спротив місцевих мешканців, який дедалі більше набуває організованого характеру. Зокрема, у Донецьку вчора відбувся черговий виступ, організований так званим об\’єднаним жіночим батальйоном спротиву\”, – повідомив він.

\”Місцеві жінки обурені наявною ситуацією, що склалася з постачанням продуктів харчування та відсутністю будь-яких соціальних гарантій від терористичної влади, а також появою фальшивих грошей від керівництва так званої ДНР, які не приймає жоден магазин\”, – заявив Лисенко.

\”Активістки протестного руху поставили так званому прем\’єру ДНР ультиматум – протягом 2-х місяців забратися геть з міста\”, – стверджує він.

Лисенко нагадав, що аналогічні протести місцевих мешканців відбулися протягом останніх днів в Амвросіївці, Торезі і Єнакієвому Донецької області та в Антрациті, Свердловську, Червонопартизанську та Ровеньках Луганської області.

\”Крім того, в окупованих населених пунктах Фащівка, Чорнухіне та Красний Луч, де російські військові безпосередньо посеред житлових кварталів розташували позиції для обстрілу сил АТО установками \”Град\”, місцеві мешканці вийшли з підручними засобами, вимагаючи від росіян залишити їхні міста та вивести з них всю бойову техніку\”, – додав речник РНБОУ.

peredplata