Ахметов фінансував бойовиків \”Востока\” і просив про призначення \”царька\” Захарченка – ЗМІ

Ахметов фінансував бойовиків "Востока" і просив про призначення "царька" Захарченка - ЗМІЗа наказом Москви серед бойовиків на Донбасі проводять чистки.
\”Коронувати\” ватажка бойовиків з так званої ДНР Олександра Захарченка і зробити його \”єдиноначальником\” найманців у помічника президента РФ Владислава Суркова просив український бізнесмен і олігарх Рінат Ахметов.

Про це повідомляє російське видання \”Нова газета\” з посиланням на джерела, близькі до проекту \”Новоросія\”.

На посаду \”царька\” бойовиків на Донбасі були й інші кандидатури, однак став ватажком саме Захарченко – керівник донецького осередку бійцівської організації \”Оплот\”.

З початку бойових дій на Донбасі фінансування \”Оплоту\” взяв \”під своє крило\” Ахметов, повідомляє російське видання. Бойовики з цієї банди почали охороняти об\’єкти, що належать мільярдеру, а починаючи з квітня \”Оплот\” охороняв від непідконтрольних найманців \”ДНР\” і будівлю міськвиконкому Донецька.

Московські куратори бойовиків висловлюються про \”царька\” Захарченка без жодної поваги. До \”Оплоту\” він працював торговим агентом на донецькому ринку \”Сокіл\”, а потім очолив комерційний відділ однієї з оптових фірм, але нібито був звільнений, через великий відкат. Зараз \”Оплот\”, де налічують до 10 тисяч бойовиків, вважають \”особистою гвардією\” Захарченка, однак всередині нього з\’явилося кілька некерованих угруповань, які беруть участь у комерційних розбірках з іншими батальйонами і один з одним. За словами джерела \”Ноовой газеты\” в \”ДНР\”, після своєї \”коронації\” Захарченко майже втратив вплив на \”Оплот\”.

З Ахметовим пов\’язують і іншу найбільшу банду бойовиків на Донбасі – \”Восток\” на чолі з Олександром Ходаковським (колишнім главою донецького підрозділу \”Альфи\”). У Донецьку стверджують, що Ахметов довгий час спонсорував \”Восток\” через надію зберегти вплив у регіоні. Після \”армії\” ватажка бойовиків Ігоря Стрєлкова-Гіркіна \”Восток\” був найбільшою озброєною силою найманців в області.

Як повідомлялося раніше, ЗМІ писали, що Кремль під керівництвом помічника Путіна \”зливає\” проект \”Новоросія\”. Ватажків бойовиків відправляють в окупований Крим або Росію.

peredplata