Правозахисниця опублікувала список \”Вантажів-200\”, які прибули з Донбасу в Крим

Правозахисниця опублікувала список "Вантажів-200", які прибули з Донбасу в Крим

Засновник групи про загиблих на українському Донбасі російських солдатів \”Вантаж-200\” та однойменного сайту, правозахисник Олена Васильєва опублікувала список кримчан, вбитих під час воєнних дій на сході України
гроб, груз 200 / ТСН
Правозахисниця опублікувала список \”вантажем-200\”, які прибули з Донбасу в Крим / ТСН

\”Вантаж-200\” продовжує йти до Росії. Тепер вже і до Криму. Морги Криму заповнені повністю, а додому довезуть в цинку небагатьох\”, – цитує Васильєву Новое время.

Правозахисниця опублікувала список прізвищ тих, хто виїхав з Криму воювати на територію Донбасу і загинув там.

В цілому, за даними Васильєвої, з початку грудня в Україні загинуло більше трьохсот російських солдатів. Активістка також оприлюднила список загиблих, тіла яких прибули в РФ.

Окрім того, за інформацією правозахисниці, за весь час у воєнних діях на Донбасі було вбито більш як п\’ять тисяч російських контрактників. При цьому \”до родичів дійшло не більше тисячі \”вантажів-200\”.

\”Російське населення для Путіна – ніщо. І він дуже чітко показує це на прикладі того, як поводяться із загиблими російськими військовослужбовцями…Українці, якими б злісними їх не малювали, беруть ДНК у кожного загиблого, підібраного на полі бою. Серед них багато російських громадян без якихось пізнавальних знаків\”, – пише Васильєва.

Водночас, Міністерство оборони Росії не може або не хоче організовувати ДНК-тест, додає правозахисниця.
Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/world/1022078-pravozahisnitsya-opublikuvala-spisok-vantajiv-200-yaki-pribuli-z-donbasu-v-krim.html

peredplata