\”Укрзалізниця\” звільнила провідника і начальника поїзда за відмову у посадці бійцям АТО

\”Укрзалізниця\” завершила службове розслідування інциденту, під час якого провідник поїзда № 318 Одеса – Запоріжжя 30 грудня в Миколаєві відмовив у посадці пасажирам-бійцям АТО. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу \”Укрзалізниці\”.

В ході наради, що пройшла 6 січня за участю її керівників, пасажирських служб Придніпровської та Одеської залізниць, причетних посадових осіб вокзалів Одеса, Миколаїв і пасажирського вагонного депо Запоріжжя, встановлено, що посадові особи залізниць проявили недостатній професійний рівень і допустили ряд порушень щодо порядку обслуговування пасажирів на залізничному транспорті.

У зв\’язку з цим начальник поїзда і провідник звільнені з посад і оголошено догану черговому по станції \”Миколаїв\”. Також притягнуто до дисциплінарної відповідальності причетних керівників пасажирських служб і підприємств залізниць України.

\”За результатами розслідування інциденту, зі свого боку \”Укрзалізниця\” приносить вибачення бійцям АТО за нанесені їм незручності. Щоб уникнути подібних непорозумінь у майбутньому залізничники рекомендують з приводу придбання квитків своєчасно звертатися в спеціалізовані залізничні каси, до військових комендантів або чергових вокзалу\”, – наголошується в повідомленні \”Укрзалізниці\”.

Укрзалізниця також наголошує, що для забезпечення виїзду у відпустку військовослужбовців, що беруть участь в АТО, Укрзалізниця готова забезпечити виділення місць в повному обсязі за умови надання причетними міністерствами та відомствами або їхніми структурними підрозділами групових заявок не пізніше однієї доби до відправлення поїзда (бажаної дати виїзду) з зазначенням станцій відправлення та призначення, кількості осіб та приміткою «перевезення учасників АТО».

Загалом упродовж 2014 року залізничницями України перевезено понад 211 тисяч військовослужбовців на суму 3 082 тис. грн.

peredplata