В\’їзд до зони АТО здійснюється за спеціальними перепустками

В'їзд до зони АТО здійснюється за спеціальними перепусткамиВід сьогодні в\’їзд та виїзд із зони АТО здійснюється через сім транспортних коридорів та за спеціальними перепустками.

Про це інформує Міноборони з посиланням на прес-центр антитерористичної операції.

За даними прес-центру, з 11 січня 2015 року потрапити в зону АТО можна лише через сім транспортних коридорів та за спеціальною перепусткою. Для її отримання потрібно подати заяву з описом маршруту пересування та терміном перебування в зоні АТО і паспорт (оригінал і копію). Потрібна також копія документа, який підтверджує необхідність поїздки на контрольовану/неконтрольовану українською владою територію (наприклад, документ, який підтверджує, що людина проживає в зоні АТО, довідка про місце поховання близьких в зоні АТО, довідка про хворобу близьких, які проживають в зоні АТО, довідка з роботи або інші документи).

Зазначені документи можна буде надати прямо в пунктах пропуску. Спеціальна перепустка виготовляється протягом 10 днів. Пропускний режим стосуватиметься всіх громадян, які досягли повноліття.

В\’їзд та виїзд із зони АТО здійснюється через такі транспортні коридори: \”Луганськ – Щастя – Новоайдар\”, \”Луганськ – Станиця Луганська – Широкий\”, \”Фащівка – Дебальцеве – Артемівськ\”, \”Горлівка – Артемівськ\”, \”Донецьк – Курахове\”, \”Донецьк – Маріуполь (через Волноваху)\” та \”Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь\”.

peredplata