Військовозобов\’язані українці в цьому році будуть проходити психологічний відбір

Військовозобов'язані українці в цьому році будуть проходити психологічний відбірЦього року військовозобов\’язані, крім медичної комісії, будуть проходити і психологічний відбір. Про це повідомив заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін.

«Четверта часткова мобілізація буде тривати до 90 діб. Більше 3-х тисяч військовозобов\’язаних – це планове завдання для Харківського обласного військового комісаріату », – розповів він. Військовозобов\’язаних обіцяють забезпечити всіма видами продовольства – їжею, речами, амуніцією, зброєю, боєприпасами. За словами Калгушкіна, цього разу, крім додаткового навчання, військових чекає спеціальна психологічна підготовка. 

«Якщо у нас в минулому році військовозобов\’язані проходили тільки медичну комісію, то в цьому році крім медичної комісії, будуть проходити і психологічний відбір. На цьому психологічному відборі будуть виявляти людей, схильних до суїциду, і чи здатна людина витримувати високі психологічні навантаження чи ні », – пояснив він. Нагадаємо, що в Україні з 20 січня, починається чергова хвиля мобілізації, ще дві планується провести в квітні і червні. Відповідний закон підписав президент Петро Порошенко 19 січня 2015

peredplata