Спецслужби РФ хочуть зірвати мобілізацію панікою у соцмережах та підставними \”солдатськими матерями\”

За прогнозами експертів, інформаційно-психологічна операція відбуватиметься у кілька етапів.

Четверта хвиля мобілізації стартувала минулого тижня в Україні. Підготовку на полігонах мають пройти 50 тисяч солдатів і офіцерів. Усе це – настільки явна загроза для агресивної Росії, що в бій проти мобілізації кинули головне розвідувальне управління при Генштабі РФ, йдеться в сюжеті ТСН. Тиждень.

Сьогодні українців все активніше закликають опустити руки і відкосити від армії. У соцмережах ширяться десятки антивоєнних роліків, а тих, хто їх розповсюджує – сотні. Творці ботів не надто переймаються найпростішими правилами української мови: у більшості на сторінках антивоєнна риторика співіснує з паплюженням Майдану, \”хунти\” та українських генералів і з \”офіційними\” новинами терористичних республік.

Це називається інформаційно-психологічною операцією, скорочено – ІПСО. Джерела твердять, що над зривом мобілізації в Україні працюють дві групи ІПСО головного розвідувального управління при Генштабі Росії.

Спеціалісти твердять, що операція зі зриву мобілізації буде поділятися на декілька етапів. Зараз – перший, активних користувачів інтернету переконують, що існує логічний зв\’язок між поганим командуванням, діями олігархів та проблемами на фронті. Читач повинен дійти висновку, що не хоче захищати таку Батьківщину, і перейти до активної протидії мобілізації.

Наступним етапом кампанії зі зриву мобілізації можуть стати організовані виступи так званих солдатських матерів і тиражовані п\’ятою колоною проросійських ЗМІ повідомлення про похорон бійців та знущання над ними в полоні.

Своєю чергою, спецслужби заявляють, що вже за кілька днів покажуть, як будуть знешкоджувати поширювачів паніки, брехні та антиукраїнської риторики. А тих, хто вагається чи планує відкосити, просять назавжди запам\’ятати демотиватор: \”Ті, хто в 20-х думали, що вдасться відсидітися вдома, в 33-у були змушені їсти один одного\”.

Раніше повідомлялося, що мобілізація в Україні виконується на 60%, а півтори тисячі чоловік прийшли добровольцями.

peredplata