Коригувальник зізнався, що Маріуполь обстрілювали росіяни

Коригувальник зізнався, що Маріуполь обстрілювали росіяниКоригувальник вогню по Маріуполю стверджує, що обстріл проводився російською артилерійською батареєю.

Про це затриманий громадянин України на прізвище Кірсанов повідомив під час допиту, відео з якого було продемонстровано журналістам в СБУ.

За словами затриманого, обстріл здійснювався підрозділом під керівництвом російського офіцера на прізвисько \”Пєпєл\”.

Згодом голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що перший наказ російським артилеристам про обстріл Маріуполя надійшов від їхнього керівництва о 7:30 ранку 24 січня.

\”Обстріл здійснювався 5 разів, але о 14:20 вогонь припинився, оскільки вони отримали інформацію, що до місця, звідки вівся обстріл, вирушили представники ОБСЄ\”, – заявив він.

Після припинення вогню, за словами Наливайченка, терористи почали відводити озброєння до російського кордону. Він підтвердив, що частина установок \”Град\”, з яких вівся обстріл, була знищена Збройними Силами України, а решту було сховано на території селища Маркіне, а потім відведено на територію Росії
Журналістам було продемонстровано фотографії залишків снарядів з установок \”Град\” та \”Тюльпан\”.

\”Ракети 1,22 мм вагою 66,4 кілограми, які використовувалися 5 разів дивізіонами \”Градів\”, а також снаряди, які використовувалися російськими \”Тюльпанами\”, постачалися російськими військовими з російських військових баз південного військового округу РФ\”, – сказав голова СБУ.

\”Прикордонна служба ФСБ РФ сприяє ввезенню зброї для злочинів проти людяності, а потім сприяє приховуванню слідів злочинів, запускаючи зброю назад на свою територію\”, – наголосив він.

Крім того, за словами Наливайченка, для зв’язку між собою артилеристи у цьому випадку користувалися телефонами 5 покоління \”Бєлозьор\”, які використовуються виключно армією РФ.

Коригувальник зізнався, що Маріуполь обстрілювали росіяни

СБУ представило хорнологію обстрілів Маріуполя

Як відомо, 24 січня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що корегувальника терористів, які стріляли по Маріуполю, затримано.

Українська правда

peredplata