Військовозобов’язаних жінок мобілізовуватимуть на добровільній основі – Генштаб

Військовозобов’язаних жінок мобілізовуватимуть на добровільній основі – ГенштабВ межах мобілізації призиватимуть усі категорії військовозобов’язаних, зокрема медсестер, офіцерів та сержантів.
У Генштабі ЗСУ заявляють, що мобілізацію військовозобов’язаних жінок здійснюватимуть на добровільній основі Про це 30 січня на брифінгу повідомив в.о. прес-секретаря Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомляє \”Тиждень\”.

Він підтвердив, що в межах мобілізації будуть призивати усі категорії військовозобов’язаних, зокрема медсестер, офіцерів та сержантів.

\”Але, враховуючи той факт, що мобілізаційні завдання за цими спеціальностями відносно невеликы, в першу чергу, ЗСУ розраховують на вмотивованих та добровольців. Випадки призову жінок на ці посади будуть поодинокими\”, – зазначив речник Генштабу.

Нагадаємо, раніше в Генштабі заявляли, що в рамках мобілізації до виконання військового обов`язку планується залучати також жінок.

Як повідомлялося, 2015-го року в Україні відбудеться три хвилі мобілізації, під час яких планують мобілізувати близько 200 тисяч українців.

Крім того, цього ж року відбудеться призов 40 тисяч юнаків для проходження строкової служби.

peredplata