Вибір є: війна чи рабство

Вибір є: війна чи рабствоУкраїнська нація вибрала війну. Вона йде воювати з російсько-фашистськими терористами.
Досить терпіти ворогові! Пора його бити скрізь і всюди!
Досить плакати і віддавати за Україну життя! Пора не вмирати за Україну, а вбивати ворога за Неї!

Четверта хвиля мобілізації перекреслила сподівання рашистів на те, що українці відмовляться воювати на Сході, а будуть мовчки чекати загарбників кожен у своїй хаті.
Щодня на медкомісії у військкоматі Чернівців яблуку ніде впасти. Молоді хлопці, чоловіки і жінки йдуть до війська. Вони вистоюють величезні черги, аби потрапити до того чи іншого лікаря. Хворі «забули» про те, що у них є тиск, болить печінка чи голова. Навпаки, просять лікарів записувати їх придатними до служби.
Нація прокинулася! Ворог буде розбитий!
І не допоможуть йому ні брехні з телеекранів, ні попівські байки по церквах. На Буковині віддавна відомий своєю антиукраїнською позицією митрополит Михайло Жар (Лонгін) з Банченського монастиря. Він під личиною благодійності співав осанни Януковичу й Азарову, проклинав Ющенка і Україну.
Недавно на проповіді закликав буковинців не йти в армію, не воювати за Україну. Керівників держави назвав сатаністами, котрі отримують задоволення від пролитої крові. І, як знущання з людей українських, говорив про те, що на нашій землі воюють Америка і Європа.
Цю проповідь надрукувала газета “Libertatea Cuvantului” («Свобода слова») румунською мовою. Її українська посестра – це газета, яку контролює Михайло Папієв через свою дружину, що є співзасновником «Свободи слова». А недавно румунську «Свободу слова» передано у власність депутатові Чернівецької міськради Михайлові Гросу.
Характерно, що саме ця проповідь, яку виголосив Михайло Жар влітку, передрукована знову 22 січня. Саме у розпал мобілізаційної кампанії. З огляду на те, що ворог веде війну в Україні різними методами, подібні публікації і є складовою гібридної війни Росії проти України.
Незважаючи на ворожі підступи і спроби зірвати мобілізаційні процеси на Буковині, недругам цього не вдасться.
Нація готова вести війну з лютим ворогом!
І ми переможемо.
Слава нації!
Смерть ворогам!

peredplata