Бойовики закладають вибухівку в дитячі іграшки, книжки та коробки з-під цукерок – Яценюк

Бойовики закладають вибухівку в дитячі іграшки, книжки та коробки з-під цукерок - ЯценюкЗа словами прем\’єра, такі \”замасковані\” вибухові пристрої знаходили в Слов\’янську, Лисичанську та інших містах на сході України.

Прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій поінформувати населення про використання терористами вибухівки в дитячих іграшках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Яценюк заявив під час виїзного засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій сьогодні у Запоріжжі.

\”До чого ці потвори дійшли – в дитячих іграшках маскують вибухівку\”, – зазначив Яценюк, продемонструвавши відповідні знімки.

Такі вибухові пристрої, замасковані під дитячі іграшки, книжки, коробки з-під цукерок, пачки від цигарок чи пляшки з-під газованої води, за словами прем\’єр-міністра, знаходили в Слов\’янську (Донецька область), Лисичанську (Луганська область) та інших містах на сході.

Яценюк доручив ДСНС широко поінформувати населення в усіх областях про можливу загрозу, а також про правила поведінки з подібними потенційно-небезпечними предметами.

“Особливе завдання – це інформування населення… За вами – заходи, щоб знешкоджувати і широке інформування населення по всім областям”, – сказав він.

Джерело

peredplata