В армії придумали новий метод боротьби з \”ухильниками\” від мобілізації

Міністерство оборони з новою хвилею мобілізації має намір посилити боротьбу з \”ухильниками\” від служби в армії.

Про це \”Обозревателю\” розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ, полковник Олександр Правдивець.

В армії придумали новий метод боротьби з "ухильниками" від мобілізації

\”До початку березня ми створимо Державний реєстр військовозобов\’язаних, де будуть зібрані всі дані на громадян, які ухиляються від військової служби. Інформація буде на всіх за прізвищами. Після чого \”ухильників\” відловлюватимуть на перетині обміну інформацією між реєстрами, тобто, не повідомив чоловік, де знаходиться, – значить, повідомить будь-який інший відповідний орган, що зареєструє військовозобов\’язаного \”- зазначив Правдивець.

У Генштабі також нагадують, що за ухилення від мобілізації загрожує кримінальна відповідальність терміном від двох років. Там впевнені, як тільки буде спрощено пошук, і буде реально діяти кримінальна відповідальність, люди призовного віку самі будуть приходити у військкомати, а не військові комісари будуть ламати голову, де їх знайти.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, Олександр Правдивець також розповів, що під час хвилі мобілізації-2015 обов\’язок оповіщати громадян про явку до військкомату покладається на місцеві органи виконавчої влади та на ЖЕКи .

peredplata