Війна на Донбасі: США переходять від слів до рішучих дій

Війна на Донбасі: США переходять від слів до рішучих дійПричина – РФ так і не відмовилась від політики агресії.
У США і демократи, і республіканці нарешті зійшлися на тому, що відсіч Росії на Донбасі треба давати воєнним шляхом – переговори не допомагають, пише у своєму блозі Едмон Дантес.

1. На днях Обама вперше офіційно визнав військову агресію з боку Росії щодо України. Ключове слово “офіційно”!
2. Сполучені Штати вперше опублікували супутникові фото, в яких районах України перебуває російська військова техніка. Це тільки те, що є в ЗМІ. Здається, що Пентагон передає ГШ біліше повну і точну розвідінформацію. Ключове слово “Вперше”!
3. Вже вчора був призначений куратор поставок озброєння в Україну (Саакашвілі).
4. Порошенко повідомив, що оголосить воєнний стан, якщо Мінський меморандум буде потоптаний і в Україні не настане узгоджений мир. Такий крок був обдуманий і прийнятий спільно з партнерами з-за океану. У нинішніх умовах, не заручившись підтримкою союзників, таке рішення президент не прийняв би.
5. В Америці є два новинних канали, що відображають інтереси двох найбільших непримиренних партій. Канал NewsFox намагається доносити до американців політику Республіканської партії, а CNN, в свою чергу – Демократичної. Так от, вперше, за час української кризи канал CNN визнав, що Росія грубо порушила “Будапештський Меморандум”, вдершись на територію суверенної України. Не мені вам розповідати, як впливає телевізор на маси. Демократи, через свій «рупор» роз’яснюють виборцям, можливу зміну курсу в зовнішній політиці та юридичну необхідність своїх майбутніх можливих дій, в Україні.
6. Майбутній кандидат на пост президента США від Демократичної Партії Хілларі Клінтон закликала збільшити допомогу Україні: “Захід повинен робити більше, щоб допомогти Україні захистити свої кордони, зокрема, надати нове обладнання, проводити навчання для українців”. Зверніть увагу – це представник до нудоти терплячих демократів, які до останнього намагалися “зберегти Путіну обличчя”, в надії, що він одумається.
7. Канада готова надавати дані своїх супутників Україні. Це і багато іншого (не буду вас втомлювати) говорить про те, що Штати переходять від слів і стурбованості до рішучих дій.

peredplata