Розвідка США: Росія навесні атакує Маріуполь

Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер вважає, що конфлікт в Україні далекий від завершення, а наступна фаза активних бойових дій почнеться вже навесні. Про це він заявив у четвер, 26 лютого на слуханнях у комітеті з питань збройних сил Сенату США, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Розвідка США: Росія навесні атакує Маріуполь

Клеппер вказав, що, за оцінкою американської розвідки, Володимир Путін ставить собі за мету пробити сухопутний коридор до Криму, анексованих Москвою майже рік тому після повалення Януковича.

\”За нашою оцінкою, він не планує захоплення всієї України. Він хоче отримати контроль над двома цілими областями на сході України. Також, можливо, сухопутний прохід до Криму і портове місто Маріуполь. Але ми думаємо, Росія почекає до весни перед тим, як атакувати Маріуполь\”, – наводить слова глави американської розвідки агентство AFP.

За словами Клеппера, він прихильник ідеї надати Києву сучасну зброю для підтримки української армії в боротьбі з проросійськими терористами. Але це його \”особиста точка зору\”. На думку ж експертів розвідслужб, озброєння Києва \”викличе негативну реакцію з боку Путіна і росіян\” і призведе до того, що Москва направить бойовикам ще більше зброї, уточнив глава розвідки.

peredplata