В Міноборони придумали, як боротися з пияцтвом в українській армії

В Міноборони придумали, як боротися з пияцтвом в українській арміїУ Міністерстві оборони України розробили спеціальну методичку з порадами для боротьби з даним явищем.
Текст методички оборонне відомство оприлюднило на офіційній сторінці в Facebook.

\”Зловживання спиртними напоями є причиною значного числа подій, злочинів, випадків травматизму, виведення з ладу озброєння і військової техніки, грубих порушень військової дисципліни. Пристрасть до алкоголю, як правило, тягне за собою вкрай негативні наслідки не тільки для самих військовослужбовців, але і їх сімей, товаришів по службі, веде до погіршення морально-психологічного клімату у військових колективах. Тому профілактика та викорінення цього негативного явища є вкрай важливим і актуальним завданням Збройних Сил України, особливо в умовах ведення бойових дій\”, – йдеться в тексті методички.

Зазначається, що виконання обов\’язків по службі в стані алкогольного сп\’яніння є грубим дисциплінарним проступком і реагування на такі факти має бути негайним, суворим і принциповим.

\”Як в офіцерському середовищі, так і серед інших категорій військовослужбовців завжди є особи, які виступають організаторами п\’яних застіль. Вони намагаються втягнути в пияцтво якомога більшу кількість своїх друзів і знайомих, вишукуючи для цієї мети надумані приводи. Виявивши таких організаторів командир і офіцер по роботі з особовим складом отримують можливість проводити індивідуально – виховну роботу безпосередньо з носіями алкогольних традицій, не розпорошуючись на решті особового складу. Для даної роботи доцільно залучати найбільш досвідчених та шанованих військовослужбовців військової частини, підрозділу (актив)\”, – також сказано в документі.

В методичці також описані основні причини зловживання алкоголем військовими та шляхи профілактики даного явища.

peredplata